30 Nisan 2014

Terbiyeli Mercimek Çorbası

 Güzel Bir Çorba,,,

Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...

Terbiyeli Mercimek Çorbası

Malzemeler;

-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber

Yapılışı;

-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4  dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta eritilip nane ve kırmızı biber eklenir, baharatlar yanmadan altı kapatılır
-Servis ederken çorbanın üzerine gezdirilir.

25 Nisan 2014

Yoğurtlu Buğday Salatası


Biz Çok Sevdik,

Yapımı kolay, kendisi lezzetli, biz çok sevdik, denemeniz tavsiye olunur...

Yoğurtlu Buğday Salatası

Malzemeler;

-1 su bardağı aşurelik buğday
-3-4 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt(yarı süzme yarı normal kullanalım)
-Tuz, zeytinyağ
(siz başka şeylerde ekleyebirsiniz, rende salatalık, kapya biber gibi..)


Yapılışı;

-Buğdayları 3-4 saat suda bekletelim
-Haşlayalım, çok yumuşamasın
-Soğuyunca diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Zeytinyağ gezdirip servis edelim.


10 Nisan 2014

Cipsli Kolay Tavuk




Çok Pratik,

Yapımı kolay lezzetli bir tavuk, görüntüsüde şık,  e daha ne olsun :))

Cipsli Tavuk

Malzemeler;

-7-8 dilim ince dilim tavuk göğüs
-1 pk. patates cips
-1 pk. krema (200ml)
-Tuz, karabiber, köri


Yapılışı;

-Tavukları borcama dizelim, üzerine çok az tuz, karabiber ve köri serpelim
-Kremayı tavukların üzerine gezdirelim
-En üste parçaladığımız cipsleri yayalım
-200 derecede ısıtılmış fırında tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim, afiyetle.

3 Nisan 2014

Yoğurtlu Mantı Çorbası

 


Çocukluğumuzun Çorbası,

Rahmetli babaannemin kulak çorbası, ismini öyle takmıştı, çok severdik, nurlar içinde yatsın canım babaannem...

Yoğurtlu Mantı Çorbası

Malzemeler;

-400 gr minik hazır mantı (açmaya hiççç vaktim yok valla)
-1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı nişasta veya un
-2 lt. su
-Tereyağ, nane, kırmızı pul biber, tuz

 
 
Yapılışı;
 
-Kaynayan suya mantıları atalım, piştikten sonra nohutları ekleyelim
-Diğer tarafta yoğurt, yumurta, nişasta ve tuzu iyice çırpalım
-Mantının suyundan ekleyerek yoğurtlu karışımı ılınana kadar karıştıralım
-Daha sonra mantılara ekleyelim ve kısık ataşte kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim (koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)
-Altını kapatalım
-Tereyağı eritip nane ve pul biberi ekleyelim
-Servis sırasında çorbanının üzerine yağlı karışımı gezdirip öyle servis yapalım. Afiyetle