31 Mart 2014

Patatesli Sigara Böreği


Annemden Nefis Bir Börek,,

Kısaca, muhakkak deneyin...

Patatesli Sigara Böreği

Malzemeler;

-2 adet yufka
-2 adet patates
-100 gr kadar beyaz peynir
-3-4 dilim salam
-Maydanoz, dereotu
-Karabiber, tuz
-1 yumurta
-Galeta unu
-Sıvıyağ

Yapılışı;

-Patatesleri haşlayıp rendeleyelim
-Patatesleri peynir, doğranmış salam, maydanoz, dereotu,karabiber ve tuzla iyice karıştıralım
-Yufkanın birini yayıp sıvı yağ ile hafif yağlayalım
-Üzerine diğer yufkayı serip sigara böreği saracak şekilde parçalara bölelim(8 veya 12 dilim)
-Her dilime iç harçtan koyup saralım 
-Önce iyice çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın bol yağda kızartalım
-Bu böreklerden sarıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz, afiyetle...

26 Mart 2014

Çilekli Tiramisu


Arkadaşlarla Tiramisu Keyfi,

Öğlen kahvesinin yanında güzel gitti, tavsiye olunur...

Çilekli Tiramisu

Malzemeler;

-5 yumurta sarısı
-4 yumurta akı
-5 yemek kaşığı şeker
-600 gr labne peynir
-1 tutam tuz
-24-30adet kedi dili bisküvi (kabınıza göre )
-3 yemek kaşığı nescafe
-2 bardak sıcak su
-2 -3 yemek kaşığı kakao
-Arzuya göre çilek, muz veya hiçbiri :)



Yapılışı;

-Öncelikle peynirleri 2-3 kat kağıt havlu serili ince tel süzgeçin içine koyup iyice süzülmesini bekleyelim, ben yapmaya karar verdiğim an hazırlayıp bir kenarda bekletiyorum
-Yumurta sarıları ile şekeri krema haline gelene kadar iyice çırpalım
-Diğer tarafta yumurta aklarını bir tutam tuz ile köpük köpük olana kadar iyice çırpalım
-Sarı yumurtalı kabın içine peyniri ekleyip çırpalım
-Köpük halindeli yumurtaları ekleyip spatula ile söndürmeden yavaşça karıştıralım
-Nescafeyi sıcak su ile bir kabın içinde karıştıralım
-Kedi dillerini bir sıra nescafeyle ıslatıp borcama dizelim
-Üzerine hazırladığımız kremanın yarısını yayalım
-Dilimlenmiş çilekleri dizelim ve tekrar nescafeli kedi dillerini bir sıra yerleştirelim
-Üzerne kremayı yayıp bir gece dolapta bekletelim
-Servis yapmadan üzerine kakao serpelim ve afiyet olsun

12 Mart 2014

Fırın Sütlaç


Sütlü Tatlıların 1 Numarası ; Fırın Sütlaç

Ayy çok güzel olmuştuuu :))

Fırın Sültaç

Malzemeler;

-2 lt. süt
-2 Ajda bardak pirinç
-2 su bardağı şeker
-1 yumurta sarısı
-1 yemek kaşığı nişasta
-1 pk. damla sakızı veya vanilya
-2 bardak su


Yapılışı;

-Pirinci yıkayıp 2 bardak su ile suyunu çekene kadar pişirelim
-Üzerine sütü ekleyip kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte pirinçler iyice eriyip kıvam alana kadar pişirelim
-Nişastayı su ile karıştırıp karıştıra karıştıra sütlaca ekleyelim
-Daha sonra şekeri ve damla sakızını ekleyip 10 dak.  daha pişirelim
-Sütlaçtan 1 kase ayıralım, ılınınca yumurta sarısını ekleyip karıştıralım
-Fırına dayanıklı kaplara koyduğumuz sütlaçların üzerine 1-2 yemek kaşığı kadar yumurtalı sütlaçtan koyup yayalım
-Kapları tepsiye dizip yarılarına gelecek kadar soğuk su (dolaptan) koyalım
-Izgara kısmını yaktığımız fırının üst rafına yerleştirelim
-Üzerleri kızarana kadar fırında tutup alalım
-Ilık veya soğuk servis edelim, afiyetle



8 Mart 2014

Girit Ezmesi


Kahvaltıda Kızarmış Ekmekle Süper Oluyor,

Peynirli herşeyi severim, kahvaltıda, meze olarak veya makarnanın üzerinde, kısaca bu tarif denenmeli, afiyetle...

Girit Ezme

Malzemeler;

-150-200 gr kadar beyaz peynir
-3-4 yemek kaşığı lor
-2-3 yemek kaşığı iri dövülmüş ceviz
-3-4 yemek kaşığı iri dövülmüş antep fıstık
-1-2 yemek kaşığı file badem (isteğe bağlı)
-4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
-1 diş sarımsak
-Dereotu, k. pul biber


Yapılışı;

-Öncelikle peynirleri ezelim ve dövülmüş sarımsakla karıştıralım
-Sırayla diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-Yağı ne kadar fazla olursa o kadar yumuşak oluyor, yağ miktarı size kalmış
-Servis tabağına alıp, isteğe göre servis edelim (meze veya kahvaltı için)

1 Mart 2014

Patates Oturtma


Patatesli Yemekler Bizim Evde Kabul Görür,

Basit ama yazmak lazım, patates oturtma...

Malzemeler;

-5 adet büyük boy patates (ben Afyon patatesi kullanıyorum)
-400-500 gr kıyma
-2 baş soğan
-1 diş sarımsak
-2 adet rende domates (benim yazdan soslarım var)
-2 yk. kaşığı biber-domates salça
-K.biber, kimyon, biraz kekik, tuz, maydanoz
-Sıvıyağ ( ben riviera z.yağ kullanıyorum)

Yapılışı;

-İri doğranmış patatesleri biraz yağ ve tuzla karıştırıp kağıt serili tepsiye boşaltıyoruz
-200 derecede ısıtılmış fırında kıyması hazır olana kadar (yaklaşık 15 dak.) fırınlıyoruz
-Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsağı yağda soteliyoruz
-Kıymayı ekliyoruz, rengi iyice dönene kadar kavuruyoruz,
-Salçaları, domatesi ve bahatarları ekleyip biraz daha çeviriyoruz
-Patatesleri fırından alıp yayvan bir tencereye yerleştiriyoruz
-Üzerlerine kıymalı harcı yayıyoruz
-1/2 bardak sıcak su ekleyip, orta ateşte 10-15 dakika (patatesler pişene kadar) pişiriyoruz
-Çok da pişmesin ki patatesler ezilmesin
-Ocaktan almadan beş dak. önce doğranmış maydanozu serpiyoruz
-10 dak. dinlendirip servis ediyoruz.