Güzel Bir Çorba,,,
Biraz uğraştırıyor ama sonuç çok iyi, tavsiye olunur...
Terbiyeli Mercimek Çorbası
Malzemeler;
-2 su bardağı sarı mercimek (kırmızı da olur)
-1 adet büyük boy soğan
-1 adet büyük boy patates
-1 adet havuç
-2 yemek kaşığı sıvıyağ( ben zeytinyağ kullanıyorum)
-8-9 bardak sıcak su
-Karabiber, tuz
-3 yemek kaşığı yoğurt
-1 yumurta sarısı
-1 limon suyu
Üzeri İçin;
-1-2 yemek kaşığı tereyağ (miktar size kalmış)
-Nane, kırmızı biber
Yapılışı;
-Sıvıyağın içine yemeklik doğranmış soğan, rendelenmiş patates ve havuç eklenip 4-5 dak. kavrulur
-Yıkanmış mercimekler ve biraz karabiber eklenip 3-4 dak. daha karıştırılır
-Daha sonra sıcak suyu ekleyip mercimekler yumuşayana kadar pişirilir
-Pişdikten sonra blendırdan geçirilir, koyu olursa biraz sıcak su ekleyebilirsiniz.
-Diğer tarafta yumurta, yoğurt ve limon suyu iyice çırpılır
-Terbiye ılındırılarak çorbaya eklenir (terbiyeye azar azar çorbadan eklenip ılındırılır)
-Tuzu eklenip 3-4 dak. daha kısık ateşte kaynatılıp alınır
-Tereyap başka bir kapta eritilip nane ve kırmızı biber eklenir, baharatlar yanmadan altı kapatılır
-Servis ederken çorbanın üzerine gezdirilir.
Sayfalar
▼
30 Nisan 2014
25 Nisan 2014
Yoğurtlu Buğday Salatası
Biz Çok Sevdik,
Yapımı kolay, kendisi lezzetli, biz çok sevdik, denemeniz tavsiye olunur...
Yoğurtlu Buğday Salatası
Malzemeler;
-1 su bardağı aşurelik buğday
-3-4 adet kornişon turşu
- Yarım demet dereotu
- 2 diş dövülmüş sarımsak
- 2 su bardağı yoğurt(yarı süzme yarı normal kullanalım)
-Tuz, zeytinyağ
(siz başka şeylerde ekleyebirsiniz, rende salatalık, kapya biber gibi..)
Yapılışı;
-Buğdayları 3-4 saat suda bekletelim
-Haşlayalım, çok yumuşamasın
-Soğuyunca diğer malzemeleri ekleyip karıştıralım
-Zeytinyağ gezdirip servis edelim.
10 Nisan 2014
Cipsli Kolay Tavuk
Çok Pratik,
Yapımı kolay lezzetli bir tavuk, görüntüsüde şık, e daha ne olsun :))
Cipsli Tavuk
Malzemeler;
-7-8 dilim ince dilim tavuk göğüs
-1 pk. patates cips
-1 pk. krema (200ml)
-Tuz, karabiber, köri
Yapılışı;
-Tavukları borcama dizelim, üzerine çok az tuz, karabiber ve köri serpelim
-Kremayı tavukların üzerine gezdirelim
-En üste parçaladığımız cipsleri yayalım
-200 derecede ısıtılmış fırında tavuklar suyunu salıp çekene kadar pişirelim, afiyetle.
3 Nisan 2014
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Çocukluğumuzun Çorbası,
Rahmetli babaannemin kulak çorbası, ismini öyle takmıştı, çok severdik, nurlar içinde yatsın canım babaannem...
Yoğurtlu Mantı Çorbası
Malzemeler;
-400 gr minik hazır mantı (açmaya hiççç vaktim yok valla)
-1 su bardağı kadar haşlanmış nohut
-2 su bardağı yoğurt
-1 yumurta
-2 yemek kaşığı nişasta veya un
-2 lt. su
-Tereyağ, nane, kırmızı pul biber, tuz
Yapılışı;
-Kaynayan suya mantıları atalım, piştikten sonra nohutları ekleyelim
-Diğer tarafta yoğurt, yumurta, nişasta ve tuzu iyice çırpalım
-Mantının suyundan ekleyerek yoğurtlu karışımı ılınana kadar karıştıralım
-Daha sonra mantılara ekleyelim ve kısık ataşte kıvam alıncaya kadar ara ara karıştırarak pişirelim (koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)
-Altını kapatalım
-Tereyağı eritip nane ve pul biberi ekleyelim
-Servis sırasında çorbanının üzerine yağlı karışımı gezdirip öyle servis yapalım. Afiyetle