20 Eylül 2013

Hindistan Cevizli Cupcake

Uydur Kaydır Cupcake,

Tamamen doğaçlama yapıldı bu cupcakeler, lezzetini beğendim. Tavsiye ederim...

Hindistan Cevizli Cupcake

Malzemeler;

-5 adet yumurta
-1/2 bardak süt
-1 bardak şeker( biraz daha az olabilir)
-1 çay bardağı sıvıyağ (ben fındık yağı kulladım)
-1 su bardağı hindistan cevizi
-1 pk. çikolata (80gr)
-1 tatlı kaşığı tereyağ
-1 pk. kabartma tozu
-1 yk. kakao
-Aldığı kadar un

Yapılışı;

-Şeker ile yumurtaları iyice köpürüp kabarana kadar çırpalım
-Diğer tarafta çikolata ile tereyağı benmari eritelim
-Hamura süt ve yağı ekleyip fazla hırpalamadan karıştıralım
-Kakao hariç bütün malzemeleri ekleyip (unu ve k.tozunu tabii ki eleyerek) hamuru kalıpların yarılarına kadar boşaltalım
-Kalan hamura kakaoyu ekleyip çırpalım
-Kalıpların ortalarına kakaolu hamurdan koyup 180 derecede ısınmış fırında 20-25 dak. kadar pişirelim (kürdanla kontrol edebilirsiniz)
-Benim hamurum arttığı için küçük bir kek kalıbına boşaltıp pişirdim, cupcake kalıbım küçük olduğu için öyle oldu:(

11 Eylül 2013

Palamut Tava

Veee Balık Zamanı,

Palamut sevdiğim balıklardan, hele tavasını çok severim, hem tava hem de birazcık sağlıklı olsun dedik böyle bir çare bulduk, esasında biz değil eşim buldu desem daha doğru olacak.Tarifi aşağıda, palamutu bir de böyle denemeniz şiddetle tavsiye olunur.

Palamut Tava

Malzemeler;

-2 adet dilimlenmiş palamut
-3-4 yemek kaşığı zeytinyağ
-Kırmızı pul biber, tuz


Yapılışı;

-Temizlenip yıkanmış palamutları süzgeçte iyice süzdürüp tuzlayalım
-Bir tabağa yağı ve pul biberi koyup karıştıralım
-Grill tavamızı veya teflon tavamızı kızdıralım
-Balık dilimlerini yağa bulayıp tavaya dizelim
-Orta ateşte iki tarafını kızartalım
-Bol yeşillikle servis edelim

9 Eylül 2013

Kızılcık Reçeli-2

 Kızılcıklar Bitmeden,

Pazarda 1-2 tezgahta zor buldum, son haftasıymış esnaf öyle söyledi, bitmeden alıp yapmak lazım çok sevdiğim kızılcık reçelini...

Kızılçık Reçeli

Malzemeler;

-1 kg kızılcık
-4-5 su bardağı şeker 
-1 küçük çay bardağı su
-1/2 limon
Yapılışı;

-İyice yıkanmış kızılcıkları su ile birlikte tencereye koyup orta ateşte renkleri biraz değişinceye kadar kaynatalım, kaynamaya başladıktan sonra 5-6 dak. kadar
-Altını kısıp şekerini ekleyelim
-Şeker erimeye başlayınca hırpalamadan 1-2 karıştıralım
-Kaynamaya başladıktan 25-30 dak. sonra kıvamını kontrol edelim
-Baş parmağınızın tırnağının üzerine 1 damla damlatın şayet damla dağılmadan durursa olmuş demektir, limonunu sıkın
-Bu arada üzerinde biriken köpükleri toplamayı unutmayın
-Limonu sıktıktan 5 dak. sonra altını kapatın, daha sonra temiz kavanozlara boşaltın.

7 Eylül 2013

Prenses Muhallebisi

Annemin Tarif Defterinden,,

Bu tatlı annemin tarif defterinden, çok kolay ve sevilerek yenilen bir tatlı, inşallah benim kızlarım da onlar için hazırladığım bu sanal tarif defterine bakıp anneannelerinin bu tarifini denerler.

Prenses Muhallebisi

Malzemeler;

-1 lt. süt
-4 kahve fincanı un
-4 kahve fincanı şeker
-1 pk. vanilya
-1/2 pk (125gr.) tereyağ veya margarin

Sos
-1/2 paket margarin
-4 yemek kaşığı pudra şekeri
-3 yemek kaşığı kakao
-1 adet yumurta


Yapılışı;

-Sütün içine unu k0yup iyice karıştıralım
-Topaklı olmaması için tel süzgeçten geçirerek başka bir tencereye alalım
-Şekerini ekleyip orta ateşte hafifi koyulaşana kadar kaşıkla karıştıralım
-Daha sonra mikserle karıştırmaya devam edelim, kaynamaya başlayınca yağını ekleyelim
-2 dak. daha kaynayınca altını kapatalım ve 10-15 dak. yüksek devirde çırpalım
-Suyla ıslatılmış ve iyice süzülmüş borcama dökelim
-Tamamıyla soğuyunca buzdolabına koyalım
-Sos için margarini eritelim ve altını kapatalım
-Kakao ve şekerini ekleyip 3-4 dak. iyice karıştıralım
-İyice ılınınca yumurtayı içine kırıp çatalla hızlıca çırpalım
-Akışkanlığını çok kaybetmeden muhallebinin üzerine döküp yayalım
-3-4 saat dolapta dinlendirip servis yapalım (ben akşamdan yapıp ertesi gün servis ediyorum)
-Küçük kaselere de döküp servis edebilirsiniz