25 Aralık 2012

Karalahana Dolması

 Tencerenin Dibi Kalınca;

Resim kötü biliyorum ama tencerenin dibindekilerle ancak bu kadar oluyor, bunları da zor kurtardım ayrıca...
Ama lezzetini anlatamam süperlerdiii, tabii ki annemin ellerine sağlık yine, ben de yaparım da :))) vaktim yokkkk...

Karalahana Dolma

Malzemeler;

-2-3 bağ dolmalık lahana (ufak yapraklı olmalı)
İç Malzeme
-1/2 kg kıyma
-2 baş yemeklik doğranmış soğan
-1 ajda bardak pirinç
-2 diş doğranmış sarımsak
-1 yk. biber salça
-1 yk. domates salça
-2 yk. zeytinyağ
-1/2 demet kadar maydanoz
-Kimyon, yeni bahar, karabiber, tuz
-1/2 çay bardağı kadar su


Yapılışı;

-3-5 adet lahana yapraklarını  kaynayan suya atıp 5 er dak. kadar haşlayıp süzgeçe alalım
-Dolma içini hazırlayıp iyice yoğuralım (suyu iç katı olmasın hafif yumuşasın diye ekliyoruz)
-Sonracıma dolmaları sarıyoruzzz
-Tencerenin dibine biraz sıvı yağ ile 1 yk. kadar salça koyup 2-3 dak kadar  kavuruyoruz ve üzerine lahananın saplarından atıyoruz
-Dolmaları sapların üzerine diziyoruz
-Üzerine biraz daha yağ gezdirip (az tereyağ da koyabilirsiniz) 1 bardak kadar sıcak su ekliyoruz
-Dolmaların dağılmaması için üzerine tabak kapatıyoruz 
- 1 saat kadar orta ateşte pişiriyoruzzz

21 Aralık 2012

Dereotlu Firik Pilavı


Çok Şükür Yaptım,

Firik pilavını çok merak ediyordum, Hatay'a gittim yemek kısmet olmadı, Antep'e gittim orada da yiyemedim, çok şükür bu akşam kendin pişir kendin yee diyerek yaptım ve tadına baktım, sonuççç,, ben beğendim,  ev ahalisinin suratından o sinyali alamasam da aksini de söyleyen olmadı. Bulgurun özelliği hafif bir is kokusu olması, kuru ette ki kadar olmasa da kokuyu  hissediyorsunuz, neyse ne olursa olsun ben merakımı giderdim, daha merak ettiğim çok şey var da ne zaman yaparım Allah bilir...

Dereotlu Firik Pilavı

Malzemeler;

-2 bardak firik bulgur
-1 bardak bulgur
-1 baş soğan
-1 diş sarımsak
-2-3 yk. tereyağ, biraz zeytinyağ
-Tuz, karadiber, pul biber
-1/2 demet dereotu
-5 bardak sıcak su
(Bu malzeme ile 7-8 kişilik pilav oldu, yarı yarıya yapabilirsiniz)

Yapılışı;

-Bulgurları kuru iken birbirleri ile karıştıralım ve sonra yıkayıp süzelim
-Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağda çevirelim
-Daha sonra bulgurları ekleyip 5 dak. kadar kavuralım
-Dereotu hariç bütün malzemeyi ekleyip kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim
-Altını kapatınca ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştıralım
-Biraz dinlendirip servis edelim.

13 Aralık 2012

Mısır Unlu Tuzlu Kek


Mısır Unlu, Zeytinli, Peynirli, Kekimsi Birşey.....

Bilgisayarın başına oturup keyifle istediğim bir şeye bakmak, bloğu güncellemek, face  takılmak...vs. nerdeee,, birinin ödevi vardır, diğerinin etüd alması gerekir, hiç bir şey yoksa kaçırdıkları programları seyretmeleri şarttır. Fırsat bulmuşken bu kekimsi uyduruk tarifi verip kaçıyorum, çünkü şu an bile sırada beni bekliyorlar, kim olabilir tabii ki bizim kızlar :))


Mısır Unlu Kek

Malzemeler;

-3 adet yumurta
-2 çay fincanı yoğurt
-1/2 çay fincanı zeytinyağ
-1 çay fincanı karışık zeytin
-1 çay fincanı rende İzmir tulum peyniri
-1 yk. nane
-1 tatlı k. kırmızı biber
-Biraz tuz, kabartma tozu
-1 çay fincanı mısır unu
-1 çay fincanı un

Yapılışı;

-Yumurta, yağ ve yoğurdu iyice çırpıp diğer malzemeleri sırasıyla ekleyelim
-Bütün malzemeler iyice karışınça yağlanmış kalıba boşaltalım
-180 derecede ısıtılmış fırında içini çekene kadar pişirelim
-Mümkünse ılık servis edelim