30 Ağustos 2012

Sulu Köfte ve Domatesli Pilav


Merhaba ,

Bu aralar bloğumu güncellemek için vakit bulamıyorum, ev yoğun, iş yoğun, bir de diyetteyim her zaman ki gibi kısacası blog bir kenarda duruyor. Bu gün hazır evdeyken bir şeyler eklemek istedim, fazla uzatmadan yazıp kaçayım hemen....

Bulgurlu Sulu Köfte

Malzemeler;

-250-300 gr. kadar kıyma
-1 çay bardağı pilavlık bulgur
-2 adet patates
-1 adet havuç
-1 büyük baş soğan
-2 diş sarımsak
-2 adet biber
-1 yk. salça
-Karabiber, kimyon, tuz


Yapılışı;

-Bulgurları sıcak su ile biraz şişirelim
-Kıyma, bulgur, karabiber, kimyon ve biraz tuz ile köfteyi yoğuralım ve küçük toplar yapalım
-Soğanı yemeklik doğrayalım doğranmış biberlerle beraber sıvı yağda çevirelim, salça ve doğranmış sarımsakları ekleyip biraz karıştıralım
-Üzerine 2-3 bardak kadar sıcak su koyalım (ben çok sulu sevmiyorum)
-Kaynayınca köfte ve doğranmış havuçları ekleyelim
-5 dakika kadar pişirip doğranmış patatesleri ekleyelim
-Üzerlerine tuz ve karabiber serpelim
-Patates ve havuçlar yumuşadığı zaman altını kapatalım ve üzerine doğranmış maydanoz serpelim



Taze Soğanlı-Domatesli Pilav

Malzemeler;

-2 bardak pirinç
-3 adet domates
-10 sap taze soğan
-2 yk. tereyağ
-Zeytinyağ
-Tuz, karabiber
-2 bardak sıcak su


Yapılışı;

-Soğanları minik doğrayıp zeytinyağ da çevirelim
-Rendelenmiş domates ve tereyağını ekleyip karıştıralım
-2-3 dak. kaynadığı zaman sıcak suda yıkanmış pirinçleri ve tuzunu ekleyelim
-2-3 dak. kadar daha çevirip suyunu ve karabiberini verelim
-Kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişirelim
-Altını kapatıp kapağını açmadan 10 dak. dinlendirelim
-Hırpalamadan karıştırıp servis edelim.

Sedef İybar'ın tarifi 

4 Ağustos 2012

Kıymalı Bamya


Annemin Süper Kıymalı Bamyası

Bamyayı muhakkak annem pişirmeli, ben de yapıyorum ama anne eli başka, sağolsun bizi kırmıyor ayıklıyor, pişiriyor ve sonuç süper, hepimiz bayılarak afiyetle yutuyoruz valla,,,

Kıymalı Bamya

-1/2 kg Tuzla bamyası
-100 gr kadar kıyma
-3 adet domates
-1 diş sarımsak
-1 baş soğan
-1 bardak kadar su
-Tuz, sıvıyağ,1/2 limon

Yapılışı;

-Bamyaları güzelce yıkayıp kuruluyor ve daha sonra ayıklıyoruz
-Soğanı ve sarımsağı sıvıyağda çeviriyoruz
-Kıymayı ekleyip biraz kavuruyoruz
-Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesleri ekliyoruz
-5 dak. kadar çevirip içine su, tuz ve limonu koyuyoruz
-Su kaynamaya başlayınca bamyaları ekliyor 1-2 kere karıştırıyoruz
-Kapağı kapatıp kısık ateşte 30-35 dak.kadar pişiriyoruz
(Çok az karıştırılması önemli)