31 Mart 2012

Kremalı Havuçlu Kek


Ev halkı tarafından çok beğenilen bir kek (Defne hariç, çünkü kek anlayışı sabit, bol çikolatalı...)
Hafif, lezzetli güzel bir kek, sunumu da hoş..

Kremalı Havuçlu Kek

Malzemeler;

-2-2,5 bardak elenmiş un
-4 yumurta
-1,5 bardak şeker
-4 havuç rende
-1 bardak sıvıyağ
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 bardak ceviz
-1pk. vanilya
Üzeri için;
-1 pk. sakızlı muhallebi
-2 bardak süt
-1 pk. krema
Yapılışı;

-Şeker ile yumurtayı köpürene kadar çırpalım
-Sonra diğer malzemeleri ekleyip iyice karıştıralım
-İyice yağlanmış ve hafif unlanmış dikdörtgen borcama boşaltalım
-180 derecede ışıtılmış fırında pişirelim
-Diğer tarafta sakızlı muhallebiyi  sütle pişirelim
-Kaynayınca altını kapatalım
-5 dak sonra kremayı ekleyip iyice karıştıralım, kabuklanmaması gerekiyor
-Fırından çıkan kek ılınınca ılınmış kremayı üzerine yayalım
-iyice soğuyunca hafif tarçın veya ceviz ile süsleyip servis edelim.

18 Mart 2012

Pirinçli Enginar


Yaşasın Enginar Çıktı, Hem de İzmir'in...

Enginar çok sağlıklı, çok lezzetli, harika birşey... Bizim evde çok seviliyor, kışın balkabağı aldığımız pazarcımızdan bundan sonra enginar alacağız demektir. Bu hafta açılışı pirinçli enginarla yaptık, süperdii, denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..

Zeytinyağlı-Pirinçli Enginar

Malzemeler;

-5 adet enginar
-2/3 çay bardağı pirinç
-1 demet taze soğan
-1 adet taze sarımsak
-2 adet kesme şeker
-Tuz, zeytinyağ
-1,5 adet limon
-1/2 demet dereotu




Yapılışı;

-Enginarları dörde bölüp iyice limonlayalım
-Soğanları ve sarımsağı temizleyip doğrayalım
-Zeytinyağda soğan ve sarımsağı 1-2 dakika çevirelim
-Üzerine enginarları ekleyip bir limonu üzerlerine sıkalım
-Pirinci serpeleyelim, şeker ve tuzunu ekleyelim
-1/2 bardak su ekleyelim ve pirincler pişene kadar kısık ateşte pişirelim
-Enginarların çok yumuşamasına gerek yok, pirinçler piştimi tamamdır
-Ocaktan indirmeden 5 dak kadar önce dereotunu doğrayalım
-Altını kapatıp soğuyana kadar tencerede tutalım, soğuyunca servis tabağına alıp servis edelim.


10 Mart 2012

Kremalı Sütlaç


Lezzet Dergisinden Süper Bir Sütlaç,,

Aslında sütlaç başlı başına süper bir tatlıdır ama bu da ayrı bir güzel olmuştu,  içine katılan krema kıvam ve lezzeti oldukça etkilemiş, dergideki ölçüyü yazıyorum, ben 1,5 ölçü olarak yaptım, denemeniz tavsiye olunur...

Kremalı Sütlaç

Malzemeler;

- 1 litre süt
-1,5 çay bardağı pirinç
-1 su bardağı şeker
-1 yk. mısır nişastası
-2 pk. vanilya
-200 ml krema
-Toz fıstık


Yapılışı;

-Yıkanmış pirincin üzerini geçecek kadar su koyup yumuşayana kadar pişirelim
-Üzerine sütü ekleyip karıştırarak yaklaşık 35-40  dak. kadar kaynatalım (çok koyulaşırsa biraz süt ekleyebilirsiniz)
-Şeker ve vanilyayı ekleyip 10 dak. kadar daha pişirelim
-Nişastayı biraz suda eritelim ve sütlaca katıp karıştırmaya devam edelim
-En son kremayı ekleyip 1-2 dak. daha karıştırıp altını kapatalım
-Kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyelim.


5 Mart 2012

Supangle


Süper Bir Supangle,

Çok güzel bir tarif, bizim okulun aşçılarından aldım ve hemen denedim, normalde supangle, puding pek sevmem ama buna bayılıyorum..

Supangle

Malzemeler;

-1 kg süt
-250 gr şeker (1 bardaktan biraz fazla)
-100 gr un (3/4 bardak kadar)
-25 gr kakao
-150 gr pralin (yerine 180 grlık chokella, sarelle, nutella kullanabilirsiniz)
-1 pk. sütlü çikolata (80 gr)

Yapılışı;

-Un, şeker, kakao ve sütü iyice karıştırıp pişirelim (çok koyu olursa süt ekleyebilirsiniz)
-Yoğunlaşıp kaynamaya başladımı altını kapatıp çikolata ve pralini ekleyelim ve çırpalım
-Hemen kaselere boşaltıp soğuyunca süsleyip servis edelim

Bizimkiler soğumasını beklemeden ılık ılık yediler, süslemeye fırsat kalmadı.